Aanstaande zaterdag en zondag vindt de jaarlijkse kerstmarkt in Geel plaats en zoals de traditie het wil kan je dan weer genieten van een prachtig kerstspektakel. Dit jaar werd gekozen voor de kerstmusical “Het Meisje met de Zwavelstokjes”. Wie de musical in levenden lijve mee wil maken zal snel moeten zijn want er zijn nog maar een handvol tickets beschikbaar.

Het eeuwenoude sprookje van “Het Meisje met de Zwavelstokjes” dat geschreven werd door de Deense schrijver Hans Christian Andersen, werd door de Geelse regisseur Ief Dams herwerkt en in een Victoriaans kleedje gestopt. De essentie bleef uiteraard bewaard waardoor het verhaal van het Meisje niemand onberoerd zal laten als het tot leven wordt gebracht door meer dan 150 acteurs, figuranten, zangers en dansers.

De voorstellingen van deze kerstmusical vinden plaats op zaterdag 14 en zondag 15 december in fuifzaal de Waai. Een voorstelling van de kerstmusical duurt telkens een klein uurtje. Op zaterdag 14 december starten de voorstellingen om 14u en is de laatste voorstelling gepland om 21 uur. Op zondag 15 december is dat vanaf 13 uur en start de laatste voorstelling om 19 uur.

Terwijl de laatste voorbereidingen van dit kerstspektakel getroffen worden, worden ook de laatste tickets in voorverkoop verkocht. Snel erbij zijn is dus de boodschap. Volwassenen betalen 5 euro in voorverkoop, voor kinderen jonger dan 14 jaar werd de verkoopprijs vastgelegd op 2 euro. Er wordt ook een korting toegekend aan houders van een vrijetijdspas.

Kerstmarkt in Geel: een unieke belevenis

Naast het kerstspektakel kan ook de kerstmarkt zelf elk jaar op heel wat belangstelling rekenen. Ligt het aan de grote variatie aan kraampjes allerhande, de verkopers in hun nostalgische Dickens’ outfit of komt het door de unieke sfeer, de gastvrijheid die Geel zo eigen is? Wat de reden ook mag zijn, op zaterdag 14 december van 16 tot 22 uur en op zondag 15 december van 14 tot 19 uur wordt het marktplein van Geel gevuld door een 100-tal kerstkraampjes. Iedereen is meer dan welkom!